header Testat MarcaIncrederii InfoCons InfoCons
mesaj
bar

scaneaza

spycit

afla_cat_costa

telefon_consumator

112

ia_atitudine

o9atitudine

gc

cobalt


alege

o9atitudine

stop_risipei


Sorin_Mierlea_Presedinte_InfoCons_Protectia_Consumatorilor

Se apropie vacanta si cei mai multi dintre noi isi incep perioada de concediu. In calitate de turisti, alegem noi oferetele cele mai interesante sau primim oferte irezistibile si alegem in consecinta acestui fapt? De cele mai multe ori ne intrebam cum este mai bine sa procedam: sa luam un pachet turistic din timp cu reducere sau sa asteptam pana in ultima clipa si sa luam un pachet tip last minute? Sa alegem o destinatie de vacanta in Romania sau in strainatate? Luarea acestor decizii ar trebui sa ne faca viata mai frumoasa si sa simtim ca merita sa muncim un an intreg cu gandul ca vom avea o vacanta memorabila. Cu toate acestea, inainte de ne a decide unde ne petrecem vacanta, ar trebui sa luam in calcul prospectia pietei si sa cautam oferte pentru aceeasi destinatie de la cel putin doua, trei agentii de turism.

Din punctul de vedere al protectei consumatorului, este important ca inainte de a decide caror agentii  de turism ne adresam, sa le verificam licenta de operator de turism pe site-ul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Este indicat sa cerem si oferte  direct de la unitatea de cazare pentru ca avem sanse sa obtinem un pret mai bun decat printr-o agentie. Asadar, sa ne informam indiferent de modul in care achizitionam ofertele de vacanta si sa fim siguri de mijlocul de transport utilizat, fie ca este vorba despre masina personala, tren, autocar sau avion.  Dar cel mai important,  sa verificam pe site-ul www.infocons.ro ce drepturi avem in ceea ce priveste greutatea bagajelor permise  in functie de mijlocul de transport folosit, de unde putem obtine informatii precise despre zonele pe care urmeaza sa le vizitam si unde putem depune o sesizare in cazul in care ne consideram drepturile incalcate. Trebuie sa avem grija sa pastram toate informatiile primite de la agentie, de la unitatea de cazare sau de la operatorul de turism: mail-uri, flyere sau brosuri pentru ca acestea pot fi sunt dovezi pentru o sesizare eficienta, care sa ne dea sansa de a recupera eventualele daune materiale sau morale.

Este foarte important sa verificam oferetele de vacanta si sa nu ne bucuram imediat de un pret foarte mic sau de oferte senzationale. Trebuie sa cerem informatii si cu privire la conditiile de cazare pentru ca de multe ori, in afara granitelor tarii, stelele de recunoastere nu coincid cu cele din Romania. Din acest motiv trebuie sa fim atenti sa nu ne lasam influentati de parerile altor persoane care isi scriu impresiile pe un site atinci cand decidem destinatia de vacanta. In cele din urma vacanta este a noastra si fiecare dintre noi intelege diferit notiunile de frumos, bine si comfortabil. Trebuie  sa avem in vedere faptul in fotografii peisajele pot fi superbe, luate din unghiuri care sa micsoreze distanta dintre unitatea de cazare si plaja, spre exemplu. De asemenea, trebuie sa avem grija  sa nu platim preturi extra pentru servicii care ar trebui fi incluse in oferta, fie ca e vorba de parcarea autoturismului sau accesul pe plaja.
In acest sens, pentru a avea parte de vacanta dorita, va invit sa fim mai atenti, mai responsabili, mai informati si sa solicitam consiliere in acest domeniu, pentu a ne cunoaste drepturile!

Va astept sa accesati site-ul www.infocons.ro  sau sa sunati la numarul de  telefon 021-9615 pentru a va informa si pentru a afla conditiile in care puteti deveni membri ai miscarii de protectia consumatorilor pentru a fi mai uniti si mai informati!
Va doresc o vacanta frumoasa, programata din timp cu o9atitudine! alaturi de InfoCons!“

Sorin Mierlea
Președinte InfoCons
Organizație pentru Protecția Consumatorilor

o9atitudine Marca Increderii ICRT Consumers International
Jos

animation

bar

           

© Toate drepturile rezervate InfoCons

InfoCons este singura voce la nivel naţional pentru consumatori, membru cu drepturi depline a Organizaţiei Mondiale Consumers International. Asociaţia de consumatori este necesară acum, mai mult ca niciodată. Viziunea noastră este o lume unde să avem cu toţii acces la siguranţă, bunuri şi servicii durabile. Puterea noastră colectivă este suportul pentru consumatorii din întreaga ţară.
InfoCons este operator de date cu caracter personal inregistrat cu nr. 12617/05.10.2009
* număr cu tarif normal în rețeaua Telekom, din toate rețelele

Pentru reprezentantii mass media care doresc sa fie acreditati pentru informatiile transmise de InfoCons si pentru a beneficia de acces gratuit la site-ul de teste comparative (testecomparative.ro), sunt rugati sa transmita o solicitare in acest sens la adresa de mail: presa@infocons.ro

InfoCons | Cod Unic de Inregistrare 15535584
Str. Negru Voda 3, sector 3 Bucuresti, Romania
Tel: 021/319.32.66, 031/101.25.14 | Fax: 031/101.25.15

Partenerii noștri:

federatie